Биомашиностроене АД е създадено през 1986 г. като предприятие, развиващо своята дейност в областта на биотехнологиите. Фирмата е специализирана в проектиране и производство на технологично оборудване за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост.

Основен принцип на фирмата е предлагането на високо професионални, иновативни и индивидуални технически решения, които да удовлетворяват специфични изисквания на клиентите, съгласно конкретно техническо задание.

Компанията се е утвърдила като лидер в производството на съдове за съхранение и преработка на хранителни течности, вакуум-изпарителни топлообменни апарати както и съдове под налягане изработени от неръждаема стомана.

Биомашиностроене АД е експортно ориентирана компания с износ над 90%, като основните пазари, за които доставя са Европейския Съюз, Източна Европа, Близкия Изток и Нова Зеландия. Фирмата е одобрен доставчик на най-големите инженерингови компании в бранша като ГЕА и Тетра Пак и е доставчик на водещи имена в хранителнo-вкусовата индустрия като Кока Кола, Нестле, Данон и др.

Гамата от произвеждани продукти е много обширна, поради проектно-ориентирания принцип на работа и предлагането на нестандартно оборудване по конкретно техническо задание на клиента.

Биомашиностроене АД разполага с голяма производствена база и високотехнологичен машинен парк. Във фирмата работят 240 души.

Оценяваме желанието и мотивацията на хората, които искат да учат и да се развиват. Готови сме да инвестираме във всеки, който иска да придобие професия, да повиши квалификацията си и е дългосрочно ориентиран при избора си на работно място.

Работните позиции са разнообразни – производствени работници – заварчици и монтажници, инженери – конструктори и технолози, механици.