Либхер - Хаусгерете Марица е част от международния концерн Либхер. В нашите повече от 140 дружества по цял свят работят над 41 000 сътрудника. В с. Радиново и с. Царацово, община Марица, обл. Пловдив са установени две производствени дружества на Либхер от различни отрасли. От 1999 г. Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД произвежда в с. Радиново висококачествени хладилници и фризери. От 2004 г. също в Царацовов се установява Либхер-Транспортейшън Системс ЕООД и произвежда отоплителни, вентилационни и климатични системи за приложение в железопътния транспорт.

Компанията произвежда широка гама от висококачествени хладилници и фризери за домакинска употреба. Високото качество на хладилниците и фризерите Liebherr е от първостепенно значение и в с. Радиново. Произвеждат се комбинирани и автоматични хладилник-фризери, малки хладилници и фризери, а също така и фризери с NoFrost от върхов клас за началните ценови сегменти и уреди с висок енергиен клас А++ и А+++.

От момента на своето основаване Liebherr-Hausgeräte Marica EOOD се развива много динамично. Първоначалният обем на продукцията беше 14 000 хладилни уреди годишно, който сега е увеличен до 920 000 уреди. В момента във фирмата работят над 2000 служители.

 

Кариерни възможности в България

Страст към технологията, качество във всеки детайл, ясна ориентация към нуждите на клиентите са само част от ценностите на Liebherr Group. Тази идеология ежедневно се прилага и от работната сила в заводите на Либхер-Хаусгерете Марица и Либхер Транспортейшън Системс Марица, позиционирани в близост до град Пловдив.

Либхер предлага атрактивни възможности за кариера във всички области на своята дейност. Опитните специалисти, младежите, които тепърва стартират своя професионален път, както и студентите ще открият в Либхер шанс за развитие в най-широк спектър от професионални области. Много от младите ни колеги стартират кариерата си благодарение на наученото в нашия учебен център, в който сме разработили специална програма за обучение на квалифицирани специалисти.