Сенсата Технолоджис е компания със 100-годишна история, глобален лидер в развитието, производството и продажбата на сензори и системи за контрол, които намират приложение в различни идустрии. На глобално ниво продуктите на компанията се използват в автомобилната индустрия, самолетостроенето, телекомуникациите, корабостроенето, ОВК системите, ЖП транспорт, военна промишленост, бяла техника и др.

Фирмата има бизнес центрове и производства в 16 държави по света и над 19000 служители. „Сенсата Технолоджис“ е в България от 2011 г., когато закупува белгийската „Сензор-Найт“ заедно със завода й в Ботевград, където и до днес се произвеждат високотемпературни сензори за автомобилната индустрия за компании като „Волксваген“, „Даймлер“, „Волво“, „Форд“ и др.

В завода в Ботевград работят над 2 000 човека, като около 1 500 са пряко заети в производството. През април 2016 г. компанията откри и второто си производство в България – край град Пловдив. Там се произвеждат сензори за налягане и клиенти са водещите световни автомобилни компании като „Рено“, „Пежо“ и др. С производството в Пловдив България е третата по големина локация на „Сенсата Технолоджис“ в световен мащаб.

Компанията непрекъснато се разраства и търси кадри за различни позиции и в трите си локации в България. За производствата в Пловдив и Ботевград търсим оператори производство, процесни инженери/технолози, инженери „Качество“, техници „Поддръжка“, дизайн инженери. За офиса на компанията в София търсим специалисти „Обслужване на клиенти“ с различни езици, дизайн инженери, проектни мениджъри, както и стажанти в различни звена – счетоводство, електронен обмен на данни, финанси и др.