В Сливен седем от най-големите индустриални работодатели от област Пловдив ще разкажат за свободните позиции и условията на труд в предприятията си. Ще бъде представена и информация за възможностите за преместване и условията на живот в Пловдив. Срещата ще се състои на 28 януари 2017 г. (събота) от 10:00 до 13:00 в Народно читалище "Зора", пл. "Хаджи Димитър" № 1, гр. Сливен. 

Организаторите от JobTiger ще проведат и подготвителна среща на 25 януари (сряда) от 18:00 до 19:00 в Механа „Старото село“ на ул. „Хаджи Димитър“ 2, на която ще разяснят на търсещите работа как могат да се подготвят за срещата с работодателите. 

Срещата е част от стратегическа инициатива за привличане на кадри за най-големите работодатели от Тракия икономическа зона в района на Пловдив, организирана от JobTiger. Представители на Сенсата Технолоджис България, АББ България, Белла България, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица, Биомашиностроене и Галакси Инвестмънт Груп ще присъстват на събитията, за да презентират свободните позиции и изискванията към тях. Над 5000 работници търсят предприятията през 2017 г. Срещи с работодателите се провеждат и в градовете Ловеч, Стамболийски, Монтана и Бяла Слатина.

Инициативата е подкрепена от „Клъстер Тракия икономическа зона“, община Пловдив и фондация “Тръст за социална алтернатива“. Община Пловдив заявява подкрепата си за проекта и готовност да осигури достатъчно места в  училищата и детските градини за записване на децата при преместване на цели семейства. 

Подробен график на проекта е публикуван на: plovdiv.careerdays.bg