Продължават събитията, част от инициативата за търсене на кадри за големите пловдивски работодатели. През изминалата събота се проведоха „Индустриални дни на кариерата“ в Пазарджик, където над 200 търсещи работа се срещнаха лично с представители на производствени компании от Тракия икономическа зона.

Огромният интерес от страна на търсещите работа затвърди формата като работещ модел за набиране на кадри. Залата едва побра всички проявили интерес, но организаторите от JobTiger обещаха следващото събитие в Пазарджик да бъде в още по-голяма зала, за да могат всички да видят презентациите на фирмите.

След представянията всеки от кандидатите имаше възможност да разговаря лично с работодателите. „Фирмите предлагат транспорт до Пазарджик, при разликата в заплатата и условията на труд си струва да пътувам малко повече до работното място и бих започнал работа в някоя от тях“, заяви един от посетителите на събитието.

„Конкуренцията за кадри между предприятията в Тракия икономическа зона налага естествено догонване между тях – когато едно голямо предприятие подобри условията на труд, другите големи работодатели също правят промени в условията, за да могат да задържат кадрите си. Това е естествен пазарен процес, и е от полза за работещите в зоната“, заяви Благовеста Пугьова, оперативен директор на JobTiger.

Компаниите, които участваха в събитието бяха Белла България, Кауфланд България и Сенсата Технолоджис България, като предлаганите от тях нови работни места надхвърлят 1500.

Следващото събитие е в гр.Съединение на 3 юни, от 10 до 12ч. в читалище „Съединение 1875“, като там ще се включат и други работодатели. Инициативата е подкрепена от „Клъстер Тракия икономическа зона“ и община Пловдив. Пълната програма и повече информация на http://plovdiv.careerdys.bg/ и https://industria.bg/