Над 300 търсещи работа се срещнаха лично с представители на производствени компании от Тракия икономическа зона през изминалата събота в гр. Стамболийски. Големият интерес наложи фирмите да направят извънредни презентации, за да могат всички присъстващи да получат информация.

След представянията всеки от кандидатите имаше възможност да говори лично с работодателите. "Срещнах се вече с представители на две от фирмите, сега ще се срещна и с трета. Научих всичко, което ме интересува - като заплащане, допълнителни екстри, които предлагат фирмите“, сподели един от кандидатите.

Срещата бe част от стратегическата инициатива „Информационни дни на кариерата“ за привличане на кадри от региони с висока безработица за едни от най-големите работодатели не само в пловдивския регион, но и в страната – АББ България, Белла България, Биомашиностроене, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица и Сенсата Технолоджис България. 

„Интересът в градовете извън региона също беше много голям, на повечето места имаше над 150-200 човека. Имаме вече първите успешни кандидатури, а един от кандидатите от Сливен вече подписа договора си и предстои да се премести в Пловдив до края на месеца“, споделят организаторите. 

Следващите срещи са в:
10 февруари (петък) – Монтана //хотел "Огоста", 17:00 - 20:00
11 февруари (събота) – Бяла Слатина //Читалище "Развитие-1892", 10:00 - 13:00

Организаторите от JobTiger ще проведат подготвителни срещи, както в градовете на „Информационните дни на кариерата“, така и в близки населени места: Лом и Кнежа (6 февруари), Койнаре и Монтана (7 февруари), Криводол и Мизия (8 февруари) и Бяла Слатина (9 февруари). От близките общини, в които е имало подготвителни срещи, има предвиден автобусен транспорт в деня на събитието. Пълната програма и повече информация на http://plovdiv.careerdys.bg/ 

Инициативата е подкрепена от „Клъстер Тракия икономическа зона“, община Пловдив и фондация “Тръст за социална алтернатива“.

Репортаж на БНТ от събитието можете да намерите тук