Най-големите индустриални работодатели от Пловдив ще разкажат за свободните позиции и условията на труд в предприятията си. Срещата ще се състои на 4 февруари 2017 г. (събота), от 10:00 до 13:00, Читалище "Никола Йонков Вапцаров", ул. „Заводска”№15, гр. Стамболийски.

Срещата е част от стратегическа инициатива за привличане на кадри за най-големите работодатели от Тракия икономическа зона в района на Пловдив, организирана от JobTiger. Представители на Сенсата Технолоджис България, АББ България, Белла България, Кауфланд България, Либхер Хаусгерете – Марица, и Биомашиностроене ще присъстват на събитието, за да презентират свободните позиции и изискванията към тях. Над 5000 работници търсят предприятията през 2017 г.

Срещи с работодателите се провеждат в градове в цялата страна. Вече преминаха събитията в Ловеч и Сливен, където стотици хора проявиха интерес към позициите, предлагани от компаниите въпреки голямото разстояние на Ловеч и Сливен от Пловдив. Работодателите предизвикаха вниманието на търсещите работа като обявиха стартови заплати за нискоквалифициран персонал между 850 и 1000 лв. и още по-високи нива за специалистите със средно специално или висше образование. Независимо от това, много от присъстващите на срещите споделиха, че една от големите ползи е това, че в Тракия икономическа зона има над 100 големи предприятия, което гарантира, че ако човек търси работа, винаги ще може да намери алтернатива.

Инициативата е подкрепена от „Клъстер Тракия икономическа зона“, община Пловдив и фондация “Тръст за социална алтернатива“. Община Пловдив заявява активната си подкрепата за проекта и готовност да осигури достатъчно места в  училищата и детските градини за записване на децата при преместване на цели семейства. 

Подробен график на проекта е публикуван на: plovdiv.careerdays.bg